Europa ved en skillevej
Nov
6
5:00 PM17:00

Europa ved en skillevej

For at se nærmere på vores europæiske rødder og fremtid har Justitia et Pax inviteret Nick Spencer, forskningsdirektør ved den økumeniske tænketank Theos, til Danmark for at holde oplæg sammen med forsker ved RUC Bjørn Thomassen.

Arrangementet afholdes den 6. November fra 17:00 – 19:00 i Sankt Ansgar Kirke, Bredgade 69. Alle er velkomne, arrangementet foregår på engelsk. Tilmelding ikke nødvendigt.

View Event →
Generalforsamling i København og Malmø
Sep
25
to Sep 28

Generalforsamling i København og Malmø

Den europæiske afdeling af Justitia et Pax holder i weekenden 25.- 28. september generalforsamling i København og Malmø.

Den danske og den svenske afdeling deles om værtskabet. Mødets tema er immigration og den voksende nationalisme i de europæiske lande, og i Danmark skal de ca 50 deltagere møde mennesker fra alle dele af det danske samfund, herunder politikere, presse, og repræsentanter for folkekirken og for minoritetssamfund.

Når deltagerne ankommer fredag, vil de blive budt velkommen med pandekager på Københavns Rådhus af Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev, og herefter byder biskoppen paa middag.

Lørdag formiddag afholdes tre interne møder:

Med Direktør Jonas Christoffersen, Institut for Menneskerettigheder

Med Folketingets formand, Pia Kjærsgaard

Med Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Lørdag kl 15:00 afholdes en paneldebat med deltagelse af sognepræst Mikkel Wold (Marmorkirken), Imam Naveed Beig, Niels Christian Hvidt og Jakob E. Thorsen om folkekirken og forholdet til udlændinge.
Arrangementet finder sted på Institut Sankt Josef. Her er alle interesserede velkomne!
Læs mere <her>

Søndag afholdes den egentlige generalforsamling, inden deltagerne rejser videre til sidste del af arrangementet som foregår i Sverige under ledelse af den svenske Justitia et Pax.View Event →
Nov
29
7:30 PM19:30

International konference om religion og ret

Justitia et Pax afholdt torsdag d. 29. november en konference i Politikens trykkerihal om forholdet mellem religion og ret. Et af de centrale spørgsmål var, hvilken plads de religiøse perspektiver på moral og ret har i den demokratiske proces.
Invitation <her> 

Læs reportagen fra katolsk.dk <her>

Den amerikanske journalist med speciale i Vatikanet, John L. Allan Jr., skrev efterfølgende flere kommentarer om Danmark i sin blog på National Catholic Reporter.  <her>

View Event →